'Met grote verslagenheid namen wij donderdagmorgen kennis van het overlijden van wielrenner, stadsgenoot maar vooral fijne sportman Rob Goris' reageert Charles Van de Wouwer voorzitter van vzw De Markt Fietst.



'Als inrichters van het Herentalse wielercriterium gaat onze eerste zorg natuurlijk uit naar de familie van Rob en de familie van zijn vriendin Katrien Van Looy. Haar grootvader Rik is van bij de aanvang peter van ons evenement. We bieden beide families onze oprechte deelneming aan.

“Ook voor ons is dit onverwachte overlijden een schok”, zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. “Rob reed al een paar jaar mee in ons na-Tourcriterium. We wisten dat hij het heerlijk vond om door de Herentalse straten te fietsen en er overal bekenden achter de nadars te zien. Ook dit jaar stond Rob bovenaan ons verlangslijstje voor het deelnemersveld. Het zal helaas niet mogen zijn. Dit is een verlies voor ons, maar dit vervalt in het niets bij het onnoemelijke verdriet van familie en vrienden.”

“Het spreekt voor zich dat we op ons na-Tourcriterium Rob niet willen vergeten”, zegt PR-verantwoordelijke Bart Timperman. “We willen echter eerst respectvol met de familie van Rob overleggen wat zij voor die dag een gepast eerbetoon zouden vinden. Wij zullen Rob in ieder geval missen op ons evenement. Wij wisten dat hij iemand was die onze inzet voor het criterium naar waarde wist te schatten. We zitten vandaag in de volle voorbereiding naar ons evenement. Maar vandaag valt toch even alles stil. Bij drama’s als deze zijn onze zorgen voor ons evenement en alles wat er bij hoort, vreselijk relatief. Ook bij ons is de verslagenheid groot.”


Namens vzw De Markt Fietst, Charles Van de Wouwer (voorzitter).